Tjänster och info

Tapetserarmästare Åsa Wijkmark

Antik & Modern möbeltapetsering i Huddinge och i Grödinge.

Om mig och företaget

Tjänster - hem och offentlig miljö

Genom åren har jag arbetat med en stor mängd olika möbler, såväl antika som moderna. Jag arbetar med de flesta etablerade tekniker.  Jag erbjuder följande tjänster:

  • omklädsel av möbler
  • traditionella och moderna möbelstoppningar
  • sömnad av överdrag
  • påfyllnad och nytillverkning av plymåer
  • sömnad av gardiner
  • försäljning av möbeltyger, gardintyger och tapetserarmaterial


Jag samarbetar med möbelsnickare, målare, sömmerskor och andra hantverkare vid behov. Därför kan ni ofta vända er till mig för att ta hand om era möblers alla renoveringsbehov.

Åsa Wijkmark

Jag har många års erfarenhet av tapetseraryrket. Jag är utbildad vid  Hantverksföreningen i Stockholm samt lärlingsutbildad hos  Blomqvists tapetserarverkstad på Östermalm, i Stockholm. Innan dess studerade jag på konstfacks textila linje. Jag driver nu egen verksamhet sedan 2001.

2001 erhöll jag gesällbrev och 2007 mästarbrev, vilket borgar för kvalité för dig som kund.  

 
Om möbeltapetsering

Tapetserraryrket innefattar mycket mer än omklädsel med nytt möbeltyg. Underarbetet är av största vikt för ett gott resultat.


Om era möbler behöver en renovering av t.ex. stoppning eller resår utför jag det enligt lämplig metod för den aktuella möbeln. Jag arbetar både med moderna och traditionella material och metoder.


Modern stoppning

De flesta moderna möbler är stoppade med konstmaterial såsom polyeter, kallskum och fiberfill. Det ger en slitstark, mjuk stoppning med god sittkomfort.


Traditionell stoppning

Bärande är som regel en sadelgjord eller en kraftig väv. Grundstoppningen består ofta av kroll, ädelfiber eller hästtagel samt väv av t.ex. linne eller jute.

Stoppningen formas och fixeras genom att man syr av kanterna för hand.

Överstoppningen består traditionellt av ett lager hästtagel som ger svikt och komfort. En domestikväv samt ett lager vadd avslutar närmast under möbeltyget.


Resårhus

Många möbler har ett sviktande resårhus som efter många års användande kan behöva renoveras eller bytas ut. Jag snör på traditionellt vis och tillhandahåller även modernare resårkasetter.


Plymåer och kuddar

Möbelns sittplymåer och kuddar kan behöva bytas ut eller fyllas på. Jag arbetar med kallskum, dun och conforel (ett konstmaterial som även kan blandas med dun). Jag säljer även nya, måttanpassade plymåer och kuddar.

Copyright © All Rights Reserved